Fatih Altaylı'dan Bakan Bolat'ın 'Afgan' Sözlerine Tepki! Fatih Altaylı'dan Bakan Bolat'ın 'Afgan' Sözlerine Tepki!

Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube kanalındaki programında eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş'ı hedef aldı.

Barış Yarkadaş için "Enteresan bir figür, devekuşu gibi. Gazeteci desen gazeteci değil, siyasetçi desen siyasetçi değil. Ortada bir figür olarak kaldı" ifadelerini kullanan Fatih Altaylı’ya cevap geldi.

"FATİH İŞTE BUDUR…"

Fatih Altaylı'ya sosyal medya üzerinden yanıt veren Barış Yarkadaş, kendisinin stajyer öğrenci olduğu Güneş Gazetesi'nde Fatih Altaylı'nın yönetici iken maaş alamayan çalışanlar hakkında söylediği sözleri hatırlattı.

O dönem gazetenin yazarlarından Ahmet Tezkan ile Fatih Altaylı'nın 'patron katı'ndaki görüşmesini de ifşa eden Barış Yarkadaş, "Fatih işte budur…" ifadesini kullandı.

"AHMET ABİ HATIRLAR…"

Yaşananları 2000 ya da 2001 yılında yaklaşık 700 üyesi bulunan Gazeteciler Meclisi Girişimi’nin mail grubunda da yazdığını, Ahmet Tezcan'ın da o grupta olduğunu belirten Barış Yarkadaş, "Ahmet Abi hatırlar.. Cezaevinde başlayan ölüm oruçları üzerine yaptığımız bir tartışma sonrası hatırlatmıştım." diye de ekledi.

İşte Barış Yarkadaş'ın o açıklaması:

Yıl 1991..

Güneş Gazetesi’nde stajyer öğrenciyim. Gazete ciddi bir mali krizde. Aralarında Fatih Altaylı’nın da olduğu gazete yönetimi maaş ödeyemiyor.

Maaşını alamayan işçiler, gazetenin karşısında “direniş çadırı” kurmuş, maaşlarını alabilmek için çana gösteriyor. Muhabirler, habere giderken, yandaki bakkaldan borç alıyor. Şişli Belediye Başkanı Fatma Girik, gazete binası ısınabilsin diye arada sırada mazot yolluyor.

Anlayacağınız tam bir sefalet var.

Fatih Altaylı ise o sırada her gün farklı bir arabayla binaya geliyor ve hiçbir şey yokmuş gibi yaşıyor.

Lafı uzatmayayım:

Sefaletin boyutu derinleşince, gazetenin yazarlarından Ahmet Tezcan, Altaylı’nın da olduğu patron katına çıktı ve Fatih’e “Bir arkadaşımızın çocuğu oldu. Çocuğuna süt alamıyor. Bani ona biraz para verin süt alabilsin” dedi.

Fatih, “Ne yapayım ben de kedime süt alamıyorum” cevabını verdi.

Fatih işte budur…

Editör: Balcan Hande