Otobüs, Uthai Thani ilinden Ayutthaya'ya yönelik bir okul gezisi için 44 yolcu taşıyordu. Olayın detayları henüz tam olarak netleşmemişken, kurtarılanların sayısına bakarak 25 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Başbakan Shinawatra, mağdur ailelere tazminat ödeneceğini ve tıbbi masrafların karşılanacağını duyurdu.

Resmi açıklamalara ve kurtarma ekiplerine göre, Bangkok'un banliyösünde genç öğrencileri ve öğretmenlerini taşıyan bir otobüs alev aldı ve içindeki 25 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'de Can Kaybı 41 Bin 586'ya Yükseldi! Gazze'de Can Kaybı 41 Bin 586'ya Yükseldi!

Ulaştırma Bakanı Suriya Jungrungruengkit, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüsün merkezi Uthai Thani ilinden 44 yolcuyu Ayutthaya'ya okul gezisi için taşıdığını ve yangının öğle saatlerinde başkentin kuzey banliyösü olan Pathum Thani ilinde başladığını belirtti.

İçişleri Bakanı Anutin Charnvirakul, olay yeri incelemesinin henüz tamamlanmadığını ve can kaybı sayısını doğrulayamadıklarını belirtti. Ancak, kurtarılanların sayısına bakarak 25 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğinden endişe duyduklarını ifade etti. Ayrıca, otobüsün hala güvenli bir şekilde içeri giremeyecekleri kadar sıcak olduğunu ekledi.

Yangından saatler sonra otobüsün içinde hala cesetlerin bulunduğu bildirildi.

Başbakan Paetongtarn Shinawatra, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda başsağlığı diledi ve hükümetin tıbbi masrafları karşılayacağını ve mağdur ailelerine tazminat ödeyeceğini duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, yolda park halindeyken otobüsün tamamının alevler içinde kaldığı ve yoğun siyah duman bulutlarının yükseldiği görüldü.

Öğrencilerin yaşları ve diğer ayrıntılar henüz bilinmiyor.

Olay yerindeki bir kurtarma görevlisi, yangının muhtemelen lastiklerden birinin patlaması ve aracın yol bariyerine sürtünmesi sonucu başladığını söyledi.

Editör: Şevval Örs