(EDİRNE) - Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, 1 Eylül'de gerçekleştirilecek 9. Uluslararası Edirne Maratonu için maddi destek çağrısında bulundu. 

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Spor Kulübü Başkanı Önder Akdağ, bugün bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bu yıl maddi desteklerin az olmasından dolayı maratona 650 sporcunun kaydını yapabileceklerini ifade etti. Akdağ, Balkan Şehirleri İşbirliği Platformu'nun maratona maddi destek sözü olduğunu fakat bir sonuç çıkmadığını kaydetti.

"Sporun birleştirici gücü yadsınmamalı"

Akdağ, şunlara yer verdi:

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Bahşi: "Atanamayan öğretmenler ülkenin büyük bir problemi haline geldi" Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Bahşi: "Atanamayan öğretmenler ülkenin büyük bir problemi haline geldi"

"Başka illerde, maratonlar çok ciddi miktarlarda para ödülleri veriyor. Meslek, ticaret odaları ciddi katkılar sunuyorlar. Sporcuların şehre gelmesi, sayıyı büyütmek adına, ulaşım giderlerini, konaklamalarını karşılıyorlar. Biz bütün bu referansların ışığında üzülerek söylüyorum ki, Edirne Maratonu’nun kontenjanını 650 kişiyle sınırlamak zorunda kaldık. Sürecin başından beri Sayın Valimizle görüşmeleri sağlıyoruz. Balkan Şehirleri İşbirliği Platformumuz var. Sayın Valimiz maratonun malzeme, materyal ihtiyacını, bu platform kapsamında karşılanacağını ifade ettiler. Yaklaşık 10 yetkiliyle bu süreci işleten toplantılar gerçekleştirdik. Geldiğimiz nokta itibarıyla bu toplantılardan henüz bir sonuç almış değiliz. Biz ne malzeme, materyal ürettirdiğimiz insanları mağdur edelim ne başka bir borç yükünün altında kalalım ne de sporcular mağdur olsun. Söz verip kimseye kit vermemezlik edemeyiz. İş yaptırdığımız firmaların parasını ödemek zorundayız. Gönlümüzden geçen şudur ki; kurum, kuruluş, esnaf herkesin bu tür işlere katkıda bulunmasıdır. Çünkü bu spor turizmi ve sporun birleştirici gücü yadsınmamalı. Bu tür organizasyonlar bir şehirde, Türkiye’de başarıyla gerçekleştiriliyorsa oranın da gelişmişliğinin göstergesidir."

Kaynak: anka