Bülten

Balıkesir’de özel gereksinimli bireyler, yeteneklerini BALMEK’le keşfediyor  

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) Bandırma Şubesi’nde özel gereksinimli bireylerin motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmeleri amacıyla resim kursu düzenleniyor.   

(BALIKESİR) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) Bandırma Şubesi’nde özel gereksinimli bireylerin motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirmeleri amacıyla resim kursu düzenleniyor.   

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALMEK çatısı altında özel gereksinimli bireylerin kendilerini ifade edebilecekleri; motor, bilişsel ve duygusal becerilerini geliştirebilecekleri kursları yaşama geçiriyor. Şimdilik yalnızca Bandırma BALMEK’te bulunan zaman içerisinde diğer ilçelerde de benzer kursların açılacağı resim kursunda; otizmli, down sendromlu, SP’li bireyler, kemoterapi görenler ve aileleri, alanında uzman eğitmenler eşliğinde resim kursu yoluyla sanat terapisine katılıyorlar.

Kursta becerileri geliştirilen özel gereksinimli bireyler için devamı niteliğinde her birinin yeteneğine uygun atölyeler açılacak.

Özel gereksinimli bireylerin motor ve bilişsel becerilerini geliştirmesi ve ailelerinin hayatını kolaylaştırması için kursun katkısının büyük olduğunu söyleyen Bandırma Güney Marmara Hizmet Binası Kurs Sorumlusu Sanat Eğitmeni ve Sanat Terapisti Gülsüm Sönmez, şöyle konuştu:

“Bu çocuklar meslek sahibi olmalı”

“Bizim için aileler çok önemli. Çünkü annelerinin omzunda çok büyük bir yük var. Bu yükü almak istiyoruz. Çizimlerini yorumluyoruz, kullandıkları renkleri yorumluyoruz, resimlerini yorumluyoruz. Bu çocuğun yeteneği neye göre; şekillenmeli, ne yapmalı? Bu çocuklar, meslek sahibi olmalı. Çünkü biz de varız diyorlar. Diyorlar ki ‘Biz işe yaramak istiyoruz, bir şeyler yapmak, üretmek istiyoruz.’ Görme engelli öğrencilerimiz de var. Ahşaptan oyuncaklar yapıyor. Geldikleri zaman çok mutlular ve sürekli üretmek istiyorlar. Onların rutini var. Bu rutini devam ettirelim istiyorlar. Evde kaldıklarında öfke nöbetleri başlıyor. Anneye ya da babaya saldırıyor. O nedenle biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu kurslarla destek veriyoruz. Başkan'ımız Ahmet Akın’a çok teşekkür ediyoruz, özel gereksinimli bireylere önem verdikleri için.”