Bülten

Balıkesir Büyükşehir'in yeni logosu, tam not aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen yeni logo, grafik tasarımcı Emre Koç’un imzasını taşıyor. Şehrin haritasının kalp şekline benzerliğinden esinlenilen logo, gençlerden, grafik tasarımcılarından ve akademisyenlerden tam not aldı.

(BALIKESİR)- Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edilen yeni logo, grafik tasarımcı Emre Koç’un imzasını taşıyor. Şehrin haritasının kalp şekline benzerliğinden esinlenilen logo, gençlerden, grafik tasarımcılarından ve akademisyenlerden tam not aldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosu, yeşilin (Kazdağları) ve mavinin (Marmara ve Ege Denizleri) karışımdan oluşan turkuaz renginde tasarlandı. Dijital iletişim çağının gereklerine uygun olarak tasarlanan logo, şehir haritasının kalp şekline benzerliğinden esinlenildi.

Logo, gençler arasında büyük beğeni toplarken, grafik tasarımcılar ve akademisyenlerden de tam not aldı. Grafik Tasarımcı ve İş Bankası İş Kültür Görsel Yönetmeni Birol Bayram, logoyu “Kalıplaşmış belediye logolarını yıkan bir logo olmuş. Minimal olduğu kadar, dinamik bir yapıda ve kullanışlı” olarak değerlendirdi.

“Çok daha etkili"

Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Yılmaz, logonun etkileyiciliğine dikkat çekerek “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni logosunu bir önceki logoyla kesinlikle karşılaştırmadan, uzak ara çok daha etkili buldum" dedi.

“Temelinde sevgi var"

Grafik tasarım ve şehir kimliği üzerine yorum yapan Prof. Dr. Ali Atıf Bir ise “Balıkesir kimliği ne kadar güzel yorumlanmış… Var olan klasik şehir kimliklerinin ötesine geçilmiş. Hem coğrafyası var, hem ‘Ben modern bir Balıkesir’im, bende değişim var’ diyor hem de ‘Temelinde sevgi var’ diyor. Son dönemde gördüğüm en, çok yönlü kimlik anlatımı” ifadelerini kullandı.