(BALIKESİR) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balya Otobüs Terminali - On On Kafe İtfaiye İstasyonu'nu düzenlenen törenle hizmete açtı. Törende yeni projelerden de söz eden Akın, "Yakında, Yakın Mutfak'larımız hizmete başlayacak. Bu mutfaklarda dört çeşit yemek 50 lira olacak. Yaklaşık iki ay önce başlattığımız bir çalışmayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye konusundaki kapasitesini büyütüyoruz. 50'nin üstünde itfaiye aracımızla, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin ikinci büyük itfaiyesi olmaya adayız" dedi. 

Balya Otobüs Terminali - On On Kafe İtfaiye İstasyonu bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışı yapan Başkan Akın, yaşama geçirilen hizmetler ve planlanan projeleri anlattı. Akın, şunları söyledi:

"Kuvayımilliye ruhuyla herkesi kucaklamak için çaba içerisindeyiz"

"Bugün bizim çok önemli bir gün. Bizler kuvayımilliyeciyiz, kuvayımilliye ne demek? Milli birlik, milli beraberlik... Yani milli birliğe, milli beraberliğe inanan ve 'Ne mutlu Türk'üm' diyebilenleriz. Onun için kurtuluşumuzun 102'nci yıl dönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan, bu topraklar için can veren, kan döken tüm gazilerimizin, şehitlerimizin önünde ayrıca saygıyla eğiliyorum. Bizler bu memleketin evlatlarıyız. Ben de bu memleketin çocuğuyum. Benim için ayrıca önem arz eden bir noktadayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, memleketimizin dört bir tarafını, Balıkesir'in Dursunbey'inden Balya'sına, Edremit'inden Savaştepesi'ne tüm ilçelerini Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için... Ayrımsız, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan birleştirerek Kuvayımilliye ruhuyla herkesi kucaklamak için çaba içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Balıkesir'imizi Türkiye'nin hem parlayan yıldızı hem de örnek gösterilen bir Büyükşehir'i yapmak için çalışıyoruz.

"Değişen, dönüşen ve güzelleşen Balıkesir için çalışıyoruz"

Göreve gelirken her zaman şunu söyledik: Halkçı belediyecilik... ‘Böyle hareket edeceğiz’ dedik. Yani ayrım yapmadan, zor zamanda olanın yanında olarak, ihtiyaç sahibinin yanında olarak, yakınında olarak. Evlatlarımız okula giderken beslenme çantası alarak, çocuklarımız kırtasiye masraflarını ödeyemezse en yakınında belediyemizi hissetsin istedik. Onun için dedik 'Ahmet Akın, size en yakın' diye. Şu anda yaptığımız bütün çalışmalarda, odağımız bu. Bu süreçte okullarımız açılıyor, buradan açık net söylüyorum: Çocuklarımızın, ihtiyaç sahibi evlatlarımızın okullarına giderken beslenme çantaları Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin o evlatlara hediyesi olacaktır. Bunu başlattık.

'On numara kente, on numara hizmet' sloganıyla çalışıyoruz ve sözümüzü de yerine getiriyoruz. Yaptığımız işlerin odağında her zaman Balıkesir var, Balıkesirliler var, bilim var, Allah korkusu var. Neden? Adaletli bir belediye başkanı olacağım diye her yerde söyledim. Adalet kadar önemli bir konu ki bir insanın adalete susamışlığını gidermek için dünyanın bütün nehirlerinin suyunu içerseniz, onu o susuzluktan kurtaramazsınız. İşte bizler de belediye başkanları olarak, 20 belediye başkanımla bu konuda kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Ne yaptık? Önce bir Dönüşüm Kongresi gerçekleştirdik. Değişen, dönüşen ve güzelleşen Balıkesir için çalışıyoruz. Orada bunu beş binin üzerinde katılımcıyla, 'Ben ne yapabilirim' diyenlerin toplandığı, ortak aklı oluşturan bir Dönüşüm Kongresi düzenledik. Ardından çiftçimize destek programını başlattık. Bu sene yaptığımız iki destek programı var, daha da devam edecek. Balıkesir'imizde üretilen ürünlerin tamamını planlamaya çalışıyoruz. Onun için de Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı kurduk. Balıkesir'imizde üretilen, Balıkesir'e özgü ürünlerin satışında istiyorum ki çiftçimiz, köylümüz, hayvancımız kazansın. Onun için planlama yapıyoruz.

"Yakın Mutfak'larda dört kap çeşit yemek 50 lira olacak"

Yakında, ‘Yakın Mutfak'larımız hizmete başlayacak. Bu mutfaklarda dört kap çeşit yemek 50 lira olacak. İhtiyaç sahibi annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz orada yemek yiyecek. Bunları yaparken esnafımızla birlikte yaptık. Bu projeyi gerçekleştirmemize imkan veren esnaf odalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Tam bir uyum içindeyiz. Küçüklükten beri şunu öğrendik: Esnaf olmadan eşraf olmaz. Ekmeğini kazanan, büyüten esnafın daha da büyütmesi için yanındayız. Bir projemiz daha vardı: 'On numara kente on numara kart' dedik, onun da basımı tamamlandı. Şu ana kadar 5 bin kart basıldı, ihtiyaç sahiplerimizi adaletle kurulan bir komisyonla belirledik ve bunu dayanışmayla büyüteceğiz. Hizmetlerimizi adil ve şeffaf bir modelleme ile götürüyoruz. İlk etapta 9 kreşimizin çalışmalarını başlattık. 20 ilçemizde kreş açacağız demiştik, ilk etapta 9 kreş için planlamamızı başlattık hatta tamamladık. Balıkesir'in eskiden gelen büyük bir sorunu var. Yaklaşık 40 yıldır bu memlekete altyapı yatırımı yeteri kadar yapılmamış. Körfez bölgemizde arıtmalar çalışmıyor, kanalizasyonlarımız tarihi eser haline gelmiş, sulama borularımız delik deşik. Buradan size söz veriyorum. Ne olursa olsun, her türlü zorluğa rağmen biz bu hizmetlerin tamamını planlayacağız, söz veriyorum.

"Türkiye'nin ikinci büyük itfaiyesi olmaya adayız"

Bakan Tekin Elazığ'da konuştu Bakan Tekin Elazığ'da konuştu

Burada hizmetlerimizden bir tanesinin daha açılışını yapıyoruz. Balya Otobüs Terminali - On On Kafe ve İtfaiye. Bu bir memleket sevdasıdır, bir Balya aşkıdır. Bu bir memleket aşkıdır. İşte bu sevda, bu memleket aşkı bir de Allah korkusu olursa bu memlekete her türlü hizmet gelir ve herkesin de yüzü güler. Burada modern ve konforlu alanlarla vatandaşlarımızı ve değerli personelimizi daha iyi imkanlarla buluşturacağız. Buradan bir müjdemizi daha yineleyeyim. Yaklaşık iki ay önce başlattığımız bir çalışmayla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye konusundaki kapasitesini büyütüyoruz. 50'nin üstünde itfaiye aracımızla, önümüzdeki süreçte inşallah Türkiye'nin ikinci büyük itfaiyesi olmaya adayız. Bu da şimdiden hayırlı olsun. Aynı zamanda bu memleketin turistik kaynaklarını, madenciliğin burada oluşturduğu potansiyeli, eğitim-öğretim ve annelerimizin babalarımızın ihtiyaçlarının hepsini Yakın Çözüm Ekibi'mizle birlikte çalıştık. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde teker teker tamamlayacağız ve Balya'mız tüm ekip arkadaşlarımla ve 20 belediye başkanımla inşallah hak ettiği noktaya taşıyıp, sizlerin yüzünü güldüreceğiz. Okullar açılıyor, okula başlayacak olan tüm öğrencilerimize de sizlerin huzurunda sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum."

Başkan Akın, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesti. 

 

 

Kaynak: anka