Gündem

Bakanlıkların Dijital Güvenliğini İsrail mi Sağlıyor?

Bazı bakanlık ve devlet kurumlarının isimlerini tek tek sayan Fatih Portakal, iktidara "bu bakanlık ve kurumların dijital güvenliğini İsrail mi sağlıyor" diye sordu.

Orta Doğu'da bölgesel savaş endişelerini artıran gerilimli ve çatışmalı bir süreç yaşanırken, Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, yeni bir skandalı gündeme getirdi. Bazı bakanlık ve devlet kurumlarının isimlerini tek tek sayan Fatih Portakal, iktidara "bu bakanlık ve kurumların dijital güvenliğini İsrail mi sağlıyor" diye sordu.

İsrailli bir şirketin Türkiye'deki bazı bakanlık ve devlet kurumlarının güvenliğini sağladığı ileri sürüldü.

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal bu bakanlık ve kurumları sıralayarak iktidara böyle seslendi:

“Hiç garibinize gitmiyor mu neden iktidar İsrail'le ticaret konusunda hiçbir açıklama yapmıyor... Metin Cihan bunu belgeleriyle ortaya koydu artık iddia demek de gereksiz.

Bunlar yalan olsa çıkar açıklarlar, yalan derler. Neden konuşmuyorsunuz beyler... Buradan zorluyorum sizi muhalefet zorluyor, toplumsal baskı olarak insanlar zorluyor, ben gazeteci olarak zorluyorum.

Ben tabii ki Rüya hanım gibi soru soramam size ama Fatih Portakal gibi sorabilirim, her konuda konuşuyorsunuz bu konuda neden konuşmuyorsunuz?

İsrail'le ticaretle ilgili henüz bir açıklama yapmadı iktidar. Peki İsrail Türkiye'nin güvenliğini mi sağlıyor? Metin Cihan yine belgeleri ortaya koydu.

Tel Aviv merkezli bir İsrail şirketi eğer doğruysa bu; Genelkurmay Başkanlığı'nın Hazine'nin, Dışişleri'nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Sayıştay'ın, BDDK'nın, TSE'nin İŞKUR'un, Devlet Hava Meydanları'nın ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile YÖK'ün dijital koruma sistemlerini, güvenliğini sağlıyor.

Bu doğru mu? Bunun açıklamasını yapacaksınız, bu kadar basit ama demek ki yapmışsınız ki bir şey diyemiyorsunuz, yazık. Bunu açıklamak zorundasınız..."