DEM Partili Bakırhan: 'Öcalan'ın Tecridini Kaldırın' DEM Partili Bakırhan: 'Öcalan'ın Tecridini Kaldırın'

Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "DEM Parti'ye uzattığım el yanlış yorumlanmasın. Uzattığım el, hesapsız bir eldir." dedi. Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin" ifadelerini kullandı.
İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

İsrail bir terör örgütüne dönüştü. BM korkaktır, kahredici bir sessizliğe gömülmüştür. İsrail Maaliye bakanı, büyük İsrail hayalini anlatırken hedef ülkeleri tek tek sıralamıştır. BM derhal kuvvet kullanmalı, suçlular adalet önünde cezalandırılmalı. İsrail'in savaşı bölgeye yayma hayali Türkiye aleyhine ciddi bir güvenlik tehdidir. 

NORMALLEŞME ÇIKIŞI 

CHP yönetiminin gelişmeler karşısında ilgisiz siyaseti gerçekten endişe verici boyutlardadır. CHP'nin gelişmeler karşısındaki ciddiyetsiz ikircikli tavrı çok ciddi bir problemdir

CHP'nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir. Meclis'te yapılan kapalı oturumdan sonra Özgür Beyin açıklamaları büyük bir hezeyandır.

Kaçak güreşmesi ayıplı bir siyasetin ucuz numaralarından başka değildir. 

Normalleşme için çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma yapmalarını zamanı gelmiştir. MHP ile demokratik sol partinin koalisyonda buluşması.

CHP'YE TEPKİ: ÖZGÜR BEY'İN AÇIKLAMALARI SAVRUKLUKTUR

Özgür Bey'in açıklamaları ucuz olmasının yanında savrukluktur.

"CHP'DEN UMUDU KESMEYECEĞİZ"

Huylu huyundan vazgeçmez ama biz yine de CHP'den umudu kesmeyeceğiz. 

"BM DERHAL KUVVET KULLANMALI"

BM derhal kuvvet kullanmalı. İsrail'e karşı ortak direniş hattı kurulmalıdır.

"SİYASET, ETRAFI KORDONLA ÇEVRİLMİŞ RİNG ALANI DEĞİLDİR"

Lübnan'da bulunan vatandaşlarımız zamanında tahliyesi milletimizi teselli eden bir gelişmedir. MHP, hem içimizde hem de dışımızda barış havasının egemen olmasını iliklerine kadar arzulamaktadır. Çatışmanın sonu yoktur. 1967 sınırları temelinde bağımsız başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti mutlaka kurulmalıdır. Siyaset, etrafı kordonla çevrilmiş ring alanı, siyasetçilerde boksör değildir.

"HER ŞEY TÜRKİYE İÇİNDİR"

Mesele biz olmanın emsalsiz sırrına erişmektir. Her şey Türkiye içindir. Önce ülkem milletim sonra partim ve ben anlayışı bizim partimizin anlayışıdır. Omurgasız vücut cesetten ibarettir. 

3. MADDE' ÇIKIŞINA GÖNDERME: SU KATILMAMIŞ BÖLÜCÜLÜKTÜR

Devlet millettir, millet de devlettir. Devlet ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. İkisini birbirinden ayırmak, ayrı değerlendirmek fahiş bir yanlış olmanın yanı sıra devlet onurunu ve onurunu azmedemeyen yobaz demokratların hüsranıdır.

Coğrafyamız tartışılırsa milletimiz, milletimiz tartışılırsa devletimiz, devletimiz tartışılırsa bayrağımız, bayrağımız tartışılırsa varlığımız ortadan kalkacaktır. Devleti milletten ayrıştırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir!

DEM PARTİ'YLE EL SIKIŞMA: UZATTIĞIM ELİN YANLIŞ YORUMLANMASINI ASLA AFFETMEM

Yeri gelir elimi uzatırım, müşterek ve milli değerlerde toplanma çağrısı yaparım. Yeri gelir vatan için, millet için, bayrak, ezan, devlet için başımı uzatır, şehadet şerbetinden kana kana içerim.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ali menfaatleri uğruna temel ve ortak değerler etrafında el ele tutuşmaya, elimi uzatmaya varım ve hazırım. Ancak bu elin yanlış yorumlanmasını asla affetmem, cihan yıkılsa razı gelmem.

DEM PARTİ AKLINI BAŞINA ALMALI

Yeni süreçlerin imar çabası sadece terör örgütünün değirmenine su taşımaktır. DEM Parti aklını başına almalı, uzattığım eli sabote etmek amacıyla tahrip ortamını kamçılamaktan uzak durmalıdır.

Buradan Diyarbakırlı kardeşlerimi provokasyona gelmedikleri için kutluyorum. Türk-Kürt kardeştir. Araya girenler kahrolmaya mahkumdur. 

 YA SİYASET YA SİLAH

Terörün her türlüsünü reddetmenin, def etmenin ve imha etmenin sonsuz kararlılığındayız. Terörle huzur arasında güvenli bir durak yoktur. Terörle siyaset arasında bağ ve bağlantı yoktur. Hem siyaset hem terör aynı kalıba giremez. Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah! Arası, ortası, şurası, burası yok! Bölücü terörün kökü kazınmalı, 'Türkiye Yüzyılı'nda 1000 yıllık kardeşlik pekişmelidir.

TERÖRİST BAŞI TERÖRİN BİTTİĞİNİ İLAN ETSİN

Terörist başı Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin" ifadelerini kullandı.

Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz. Sonuna kadar kıran kırana mücadele eder.

PKK'nın önünde 3 seçenek vardır.

1 - Terör devletlerine derhal son vermek,

2 - Silahlarıyla dağdan inip teslim olmak,

3 -Türk adaletinin verdiği hükme bağlı olarak cezalarını çekmek olacak.

CESARETİNİZ VARSA İTİRAF EDİN

CHP cevap versin 4 parçalı büyük Kürdistan'ın kurulmasından yana mısınız açıklayın da görelim. Cesaretiniz varsa ifade ve itiraf edin. Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir, Türkiye'de birleşelim tebliğidir.

UZATTIĞIM EL SAMİMİ VE İYİ NİYETLİ BİR ELDİR, TÜRKİYE'DE BİRLEŞELİM TEBLİĞİDİR

Uzattığım el samimi ve iyi niyetli bir eldir, Türkiye'de birleşelim tebliğidir. Elimi vatan ve devlet için uzattığımı herkesin bilmesinde yarar olacaktır. Elimizi bir süreç için değil kardeşlik için uzatırız.

Editör: Balcan Hande