Gündem

"Bağbozumu değil de sanki sosyete düğünüydü"

Bağbozumu Şenlikleri’nin geçtiğimiz yıllarda da yapılması gerektiğini belirten İYİ Parti'li Cemal Uzun, çeşitli platformlarda bu konuya değindiklerini ancak birilerinin siyasi ikballeri uğruna, o zaman ki mensubu bulundukları siyasi partilere şirin görünmek adına bu konunun hep sümenaltı edildiğini belirtti.

Bu yıl yapılan etkinlikler için sözüm ona STK’ların da katıldığı bir toplantı düzenlenerek müştereken hareket edildiği izleniminin verildiğini ancak gerçeğin böyle olmadığını söyledi.

Arapgir Belediyesi’nin sekreteryası ne zaman kurulacak? Tertip Komitesi ne iş yaptı?

Bağbozumu şenliklerinin duyurulması aşamasında belediyenin zayıf kaldığını belirten Cemal Uzun, Arapgir Belediyesi’nin bir sekretaryasının olması gerektiğini ve Arapgir için elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söyleyenlere ulaşılması gerektiğini belirtti. Yapılacak tüm toplantılarda ve diğer etkinliklerde bu sekreteryanın faal olarak çalışması gerektiğini belirtti.

Bağbozumu Şenlikleri Tertip Komitesinin kurulup kurulmadığının da idrak edilemediğini belirten Cemal UZUN, Tertip Komitesinin tanıtım aşamasında ne tür görevler üstlendiğini merak ettiklerini söyledi.

"Kapalı kapılar ardında 5 kafadar karar alıp, oldubittiye getirildi"

Cemal UZUN yaptığı açıklamada; “toplantı süsü verilerek ama neredeyse hiçbir STK’ya haber verilmeden tamamen bir oldubittiye getirilerek kararlar alındı. 5 kafadar kendi kararlarını sanki tüm STK’ların ortak kararıymış gibi lanse etti” dedi.

Arapgir’in köklü ve önemli bir ilçe olduğuna değinen Cemal UZUN, Arapgir 5’den büyüktürdedi. Kimseye danışma gereği duymadan kapalı kapılar ardında alınan kararlardan da sadece altına imza edenlerin mesul tutulacağını belirtti.

"Bağbozumu değil de sanki sosyete düğünüydü"

Vatandaşların kendilerine gönderdiği mesaj ve videolarda, yapılan etkinliği “Bağbozumu Şenlikleri değil de sanki sosyete düğünü” gibi gördüklerini ve herkesin bilip özlediği o eski bağbozumlarını hiç anımsatmadığından şikâyet ettiklerini dile getirdi.

"Canlı yayınlar sorunluydu ve basın ekibi zayıf kalmış"

Arapgir’in reklamının en iyi yapılacak zamanının Bağbozumu Şenlikleri olduğunu söyleyen Cemal UZUN, “isterdim ki Arapgir’in adı etkinliklerin düzenlendiği günlerde ulusal kanallarda, ana haber bültenlerinde konuşulsun. Gündem olsun. Ama bırakın ulusal kanalı sosyal medyada bile yeterince kendine yer bulamadı. Arapgir Belediyesi’nin 48 saat kesintisiz canlı yayın yapabilmesi gerekirdi. Fakat maalesef görünen o ki basın birimi de yetersiz kalmış.

"Arapgir hiç ses sanatçısı yetiştirmemiş sanki!"

Programa katılan sanatçıların performanslarının takdir ettiklerini söyleyen Cemal UZUN; “sanatçılarımıza sözümüz yok ancak sanki Arapgir bu zamana kadar hiç ses sanatçısı yetiştirememiş gibi bir izlenim çıkmış ortaya. Zehra BİLİR’in memleketinde kimse onu anma gereği duymamış. Yerel sanatçılar nedense afişlerde kendine yer bulamamış. Arapgirlilere soruyorum bu durum onları rahatsız etmiyor mu?

"Arapgir, Malatya’nın ilçesi değil mi? Neden ulaşım imkânı sağlanmıyor?"

Bir dönem sosyal medyada Arapgir’in Malatya’dan ayrılarak Elazığ’a bağlanmasının gündem olduğunu belirten Cemal UZUN, neden böyle bir konunun gündeme geldiğinin sosyolojik olarak incelenmesi gerektiğine değindi. Uzun konuşmasında; “Arapgirliler acaba kendilerini dışlanmış hissettikleri için mi böyle bir konuyu sosyal medyaya taşıdılar? Düşünmek gerek… Malatya Büyükşehir Belediyesinin neden Arapgir Malatya istikametine bir belediye hattı koymadığını sorguluyor insanlar. Mevcut yolların bozukluğundan şoförlerde usandı vatandaşlarda… Yapılan hatalı projeler yüzünden dümdüz yapılabilecek yollar yılan gibi kıvrım kıvrım inşa edilmiş. Yetkililer görmüyor mu yoksa görmezden mi geliyorlar sormadan edemiyoruz. Her seçim döneminde ilçeye gelip nutuk atanların artık verdiği sözleri tutması gerekmez mi?dedi.

"Arapgir’de yeni bir çarşıya ihtiyaç olduğunu birkez daha gördük"

İlçenin mevcut çarşısını yetersiz bulduğunu belirten Cemal UZUN, Bağbozumu Şenlikleri’nde bu durumun yeniden gündeme geldiğini söyledi. Tarihinde ilk kez Bağbozumu Şenliklerinin, Belediye binasının önünde yapılırken, araç trafiği tamamen yasaklandı ve çarşı yalnızca yaya trafiğine açıldı. Bu durumun aslında mevcut çarşının yetersizliğini gösterdiği şeklinde yorumlayan Cemal UZUN, sözlerine şöyle devam etti: “Arapgir’e yakışır doğru dürüst bir çarşıya ihtiyaç var. Mevcut dükkânların elden geçirilerek kapsamlı bir tadilata ihtiyacı olduğu çok açık. Kemaliye çarşısı ile Arapgir çarşısını kıyaslayabilir misiniz? Kaldı ki Çarşıaltı ve Çarşıbaşı arasında 100 metre mesafe yok ancak bir tarafta esnaf sinek avlarken diğer tarafta araçlar ve yayalar birbirine çarpmamak için mücadele ediyor. Bu durumda dikkatle değerlendirilmesi gereken bir husus.”

"Doğalgaz meselesi masal oldu, Su Sorunu ise çözümsüz kaldı"

Bir dönem Arapgir’e doğalgaz getirileceğinin gündem olduğunu söyleyen Cemal UZUN, “tüm Arapgirliler gibi biz de bu durumu memnuniyetle karşıladık” dedi. Ancak devamının getirilemediğini ve şimdilerde ise hiç konu edilmediğini söyledi.

Su sorununun ise kurak geçen yıllarda fazlasıyla hissedildiğini, hatta kendilerinin de o dönemde basına bu konuyla ilgili demeçler verdiklerini söyleyen Cemal UZUN, sorunun çözümüne dönük bilimsel adımların atılması gerektiğini ancak mevcut yönetimin ilçe merkezindeki su borularını değiştirmekten başka bu alanda tek bir hamlesinin olmadığını üzüntüyle izlediklerini söyledi.

"Mehmet Ali AYDINLAR ’a teşekkür"

Acıbadem Hastanelerinin sahibi olan Arapgirli Mehmet Ali AYDINLAR’a büyük bir hayranlık duyduğunu belirten Cemal UZUN; “Arapgir’e Devletten fazla yatırım yaptı. İlçenin eksiklerini kendisi bizzat tetkik etti. Arapgir Lisesi binası dâhil olmak üzere birçok esere dokundu. İlçemiz onu hiçbir zaman unutmayacaktır. Ancak basiretsiz zihniyet maalesef Sayın AYDINLAR’ın kıymetini bilemedi. Onun yaptığı yatırımların çoğunun köşe bucak yerlere yapılmasına neden oldular” dedi.