MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

(SAMSUN) - ADD Samsun Şubesi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. 

ADD, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanıtılan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' uygulamaları nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesinde ADD Samsun Şubesi, Samsun Adliye binası yerleşkesi önünde toplanarak, basın açıklaması yaptı.ADD Samsun Şubesi eski Başkanı Dr. Abdurrahman Akbaş, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından tanıtılan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile eğitimde birlik ve eşitlik ilkesinden vazgeçilmiş, bilimsel, laik ve demokratik eğitim anlayışı terkedilmiştir. Dünyada gelişmiş hiçbir ülkede örneği olmayan bu modelle bilim, kültür, sanat ve felsefe derslerinin yerine din ağırlıklı bilimsellikten uzak ve dogmatik eğitim anlayışı hâkim kılınmıştır. Oysaki, Milli Eğitim Bakanlığının görevi eğitim yolu ile demokrasi bilincine sahip insan hak ve özgürlüklerine saygılı laik bireyler yetiştirmektir. Hayata geçirilen yeni model, dini ögeleri ve bilim dışı hurafeleri öne çıkarırken, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve cumhuriyetin kazanımlarını unutturmaya çalışmaktadır. Bu bilim ve akıl dışı eğitim sistemini hayata geçiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mecliste yapılan bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada; 'Millî Eğitim Bakanlığının 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolü var. Bunların içerisinde sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz' şeklinde ifadelerde bulunmakla, yeni eğitim sisteminin hangi bakış açısıyla hazırlandığı açıkça belli olmaktadır.

"Laiklik ilkesi çiğnenmektedir"

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 'Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi' başlıklı 42. maddesinin 3. fıkrasında; 'Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz' denmektedir. Bu kanun hala yürürlükteyken uygulamaya sokulan yeni eğitim modeli açıkça Anayasaya aykırılık teşkil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 2. maddesinde düzenlenen ve devletin temel niteliklerinden olan laiklik ilkesi açıkça çiğnenmektedir. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, hazırlamış olduğu yeni müfredatla laiklik temel ilkesi ile çelişen gerici eğitim modeli ile Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesini çiğnenmiştir.

Şanlıurfa'da kentin coğrafi işaretli lezzetlerinden isot için yoğun çalışma yapılıyor Şanlıurfa'da kentin coğrafi işaretli lezzetlerinden isot için yoğun çalışma yapılıyor

Duyarlı bir Türk vatandaşı ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olarak suç duyurusunda bulunma zorunluluğumuz, derneğimizin tüzüğün de yer alan kuruluş amacının verdiği sorumluluk ve bizzat Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün Gençliğe hitabesinde ki emirlerinin gereğidir. Mustafa Kemal Atatürk ve onun devrimlerine sahip çıkmak için buradayız ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.''  

 

Kaynak: anka