Ankara Barosu'nun 68. Olağan Genel Kurulu, 12-13 Ekim tarihlerinde Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılacak. Seçimlerde 8 aday yarışacak. Mevcut başkan ve Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Mustafa Köroğlu, seçimler öncesi meslektaşlarına hitap etti.

Köroğlu, adalet sistemindeki baskılar, yargıya müdahaleler, avukatlara yönelik saldırılar, ekonomik sıkıntılar, cezasızlık politikaları ve hukuk eğitimindeki sorunlar gibi konulara dikkat çekti. Bu konularda iki yıldır mücadele verdiklerini belirten Köroğlu"Bu sürede bir meslek örgütü olarak avukatların haklarını savunurken yine hukukun üstünlüğünün sağlanması için yoğun bir mücadele verdik ancak hala çözüm bekleyen sorunlarımız var" dedi.

İstanbul'da Maskeli Saldırgan Dehşet Saçtı! İstanbul'da Maskeli Saldırgan Dehşet Saçtı!

Köroğlu, şöyle konuştu:

"Kalıcı ve sorunlara kökten çözüm sağlama hedefiyle başta Ankara’nın yeni adliye binasının yapımı, avukatlar yerleşkesi, eğitim merkezinin yenilenmesi gibi uzun yıllar meslektaşlarımıza hizmet edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Bu sürede bir meslek örgütü olarak avukatların haklarını savunurken yine hukukun üstünlüğünün sağlanması için yoğun bir mücadele verdik ancak hala çözüm bekleyen sorunlarımız var. Yargı bağımsızlığı için attığımız adımlarda ciddi bir baskı unsuru oluşturduk.

Şimdi insan hakları ve hukukun üstünlüğü mücadelesinde korkusuz bir baro geleneği oluşturmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu temel anlayış için 12-13 Ekim günleri Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan Ankara Barosu 68.Olağan Genel Kurulu’na tüm meslektaşlarımı davet ediyorum. Diliyorum ki bu Genel Kurulumuz bir şölen havasında hem mesleğimizin sorunlarını konuştuğumuz hem de gür sesimizi tüm ülkeye duracağımız, hukukun üstünlüğü mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğimizi ortaya koyacağımız güçlü bir iradenin göstergesi olacaktır."

Editör: Balcan Hande