(AMASYA) - Amasya Belediyesi ekipleri, Yeşilırmak Nehri’nde temizlik çalışması yaptı. Başkan Turgay Sevindi, “8500 yıllık tarihe sahip şehrimizin ortak değeri olan Yeşilırmak Nehri’mize sahip çıkmalıyız” dedi.

Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim Yunusemre Belediyesi'nden işletmelere denetim

Amasya Belediyesi ekipleri, geçen hafta oksijen düşüklüğü nedeniyle yaşanan balık ölümlerinin ardından sorumluluk alanında bulunmamasına rağmen Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve DSİ Şube Müdürlüğü ile iş birliğiyle Yeşilırmak Nehri'ni temizledi.

Nehrin temiz tutulmasının şehrin geleceği açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Sevindi, “Yeşilırmak hepimizin ortak değeri. Amasya Belediye’mize ait arama-kurtarma ekiplerimizce, bırakılan atıklar yoğun bir mesai harcanarak temizlendi. Şehrimizin en büyük ortak değeri olan Yeşilırmak’a sahip çıkmamız hepimiz için çok önemlidir. Bu amaçla; Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’müz ve DSİ ile yapmış olduğumuz çalışmalar doğrultusunda, daha özen göstererek, Yeşilırmak’ı olabildiğince temiz tutmak için gayret göstermeye çalışacağız. Bu nedenle de tüm hemşehrilerimize Yeşilırmak’a sahip çıkmaya ve çevremizi temiz tutmaya davet ediyorum” diye konuştu.



Kaynak: anka