(ANKARA) - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bükreş’teki AGİT-PA Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Ukrayna’da soykırım yapılıyor; evet, doğru. Ama soykırım sadece Ukrayna’da yok. Aynı zamanda Gazze’de de soykırım var. Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, canımız yanıyor; peki Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu? İki gündür burada Ukrayna konuşuluyor sadece. Belli ki Filistin-Gazze, AGIT-PA’nın çok da umurunda değil. Eğer çocuklar arasında ayrım yaparsak insanlığımızı yitirmiş oluruz” dedi.

Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM Ülkenin siber güvenlik kalkanı USOM

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Romanya’nın Başkenti Bükreş’te devam eden AGIT-PA Genel Kurulu’nda konuştu. Öztunç, konuşmasında İsrail-Filistin arasında devam eden savaş sırasında öldürülen Gazzeli sivillere ve özellikle de çocuklara dikkat çekti.

Öztunç, şunları söyledi:

“Ukrayna’da soykırım yapılıyor; evet, doğru. Ama soykırım sadece Ukrayna’da yok. Aynı zamanda Gazze’de de soykırım var. Ukrayna’da ölen çocuklar için üzülüyoruz, gözyaşı döküyoruz, canımız yanıyor; peki Gazze’de ölen çocuklar için de üzülmemiz gerekmiyor mu? Binlerce çocuk Gazze’de, sınırda açlıkla karşı karşıya bugün. Ve iki gündür burada Ukrayna konuşuluyor sadece. Belli ki Filistin-Gazze, AGIT-PA’nın çok da umurunda değil. Eğer çocuklar arasında ayrım yaparsak insanlığımızı yitirmiş oluruz. Eğer çocuklar arasında ayrım yapmazsak o zaman dünyaya barış gelir.”

 

Kaynak: anka