Spor

Ali Koç İstifaya Çağrıldı!

Süper Lig’in 6.haftasında Fenerbahçe’nin Galatasaray’a 3-1 yenilmesi sonrası sarı-lacivertli taraftarlar, Başkan Ali Koç’u istifaya davet etti. Sosyal medya platformu X’te Ali Koç’u istifaya davet eden 100 binden fazla paylaşım yapıldı.

Süper Lig’in 6.haftasında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Galatasaray’a 3-1 yenildi. Sarı-lacivertli takımın tek golünü Edin Dzeko penaltıdan atarken Galatasaray’ın gollerini ise Livakovic kendi kalesine, Mertens ve Gabriel Sara kaydetti.

32 MAÇLIK YENİLMEMEZLİK SERİSİ BİTTİ

Sezonun ilk 5 maçında 4 galibiyet, 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler ilk yenilgisini de ezeli rakibi karşısında aldı. Geçtiğimiz sezonu 27 maçlık yenilmezlik serisiyle tamamlayan Fenerbahçe, önceki gün derbiye kadar seriyi 32 maça çıkarmıştı.

Fenerbahçe, 4 Kasım 2023'te Trabzonspor'a karşı aldığı 3-2'lik mağlubiyetin ardından Süper Lig'de ilk kez mağlup oldu. Bu süreçte 12 galibiyet, 3 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son 8 maçta ise hanesine 3 puan yazdırmıştı. 8 maçlık galibiyet serisi de yine derbide son buldu.

GALATASARAY İLE PUAN FARKI 5'E ÇIKTI

Jose Mourinho'nun öğrencileri, 6. hafta sonunda 13 puanda kaldı. Lider Galatasaray ile puan farkı da 5'e yükseldi.

FENERBAHÇE TARAFTARINDAN ALİ KOÇ'A İSTİFA ÇAĞRISI

Maçın kaybedilmesi sonrası taraftarlar sosyal medyada Başkan Ali Koç’u hedef tahtasına koydu. Sosyal medya platformu X’te Ali Koç’un istifa etmesi için 100 binden fazla paylaşım yapıldı.

FENERBAHÇE GALİBİYET SERİLERİNİ YİTİRDİ

3 Haziran 2018'de başkanlığa seçilen Koç ile son 6 sezonda tarih tersten yazıldı. 2019-20'de G.Saray'a 3-1 yenilen Kanarya, Kadıköy'de ezeli rakibine 21 yıl sonra kaybetti. Aynı sezon yine sahasında Beşiktaş'a 4-3 mağlup olarak 15 yıldır yenilmediği rakibine boyun eğdi.

Sarı-lacivertli takım, 16 Haziran 2020'deki Türkiye Kupası yarı final rövanşında Trabzon'a yenilerek (3-1) 23 yıllık yenilmezlik serisi ile vedalaştı. Beşiktaş'ın, Fenerbahçe'yi 4-2 ile geçtiği geçen sezon Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerinde (35) Kadıköy'de ilk kez Koç döneminde galibiyet gördü. Son olarak sarı-lacivertliler, 32 maçlık namağlup serisini Kadıköy'de bıraktı. Kulüp rekoru, Galatasaray'a kaybedilmesiyle bitti.