Bülten

Alanya Belediyesi, GES projelerine yenilerini ekliyor

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Toslak Mahallesi’ndeki Güneş Enerji Santrali (GES) ve hayata geçirilecek 2 yeni Öztüketim Proje Alanı'nda incelemelerde bulundu.

(ANTALYA) - Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Toslak Mahallesi’ndeki Güneş Enerji Santrali (GES) ve hayata geçirilecek 2 yeni Öztüketim Proje Alanı'nda incelemelerde bulundu.

Alanya Belediyesi, GES projelerine yeni tesislerin eklenmesi için çalışmalarına hız verdi. Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Toslak Mahallesi’nde bulunan ve Belediye bünyesine kazandırılarak yapımı tamamlanan 2 yeni Öztüketim Proje Alanı'nda inceleme yaptı. Başkan Özçelik’e başkan yardımcıları Hasan Servet Ünlü, Hasan Can Kamburoğlu, başkan danışmanı Sadık Dizdaroğlu, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa ve teknik ekip eşlik etti.

Toslak Mahallesi Kabaklık mevkiinde Öztüketim 1, Toslak Mahallesi Çaltı Eşiği mevkiinde Alanya Belediyesi Öztüketim 2 GES kuruluyor. Projeler, 30 bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. Tesisin kısmi kabul işlemleri ise 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

“Ekonomiye katkı sağlayacak"

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada nakil hatlarının kabulünün ise kısa zaman içinde gerçekleştirileceğini vurguladı. Başkan Özçelik, “Belediyemizin daha önce projelendirdiği Öztüketim-2 diye adlandırılan Güneş Enerji Santrali'mizin panel ve alan kontrollerini yaptık. Sağ olsun yapımcı firmamız tesisi tamamlamış ve bu hafta içerisinde de nakil hatlarının kabulü yapılacak. Daha sonraki süreçte de Belediye'mize ekonomik katkı olarak bu tesisin gücü aktarılmaya başlanacaktır. Bugün arkadaşlarımızla beraber her iki tesisimiz ve bundan sonrası için hazırlanan üçüncü projeyi yerinde gördük. Bu tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.