Erkan Baş'tan Özgür Özel'in sözlerine tepki Erkan Baş'tan Özgür Özel'in sözlerine tepki

Rize'de bir Burger King açılışına AK Partili belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri katılmıştı. Açılışta 'İsrail' protestosu yapan bir öğretim görevlisi de saldırıya uğramıştı.

Şubenin açılışına katılan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, “Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım” diyerek kendisini şöyle savunmuştu:

“İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım. Kurdele kesimine denk geldim."

Açılıştan bir saat önce şubenin önüne gelen öğretim görevlisi Dr. Kemal Sağlam’ın “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca saldırıya uğradığı ve darp raporu alarak şikayetçi olduğu belirtilmişti.

Belediye Başkanı Saffet Mete, bu anları görmediğini ifade etmişti.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rize'de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri hakkında disipline sevk kararı alındığını duyurdu.

Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir.”

Editör: Balcan Hande