Tokat'ta sokakta yürüyen Sevgi Giray'a bıçaklı saldırı! Saldırganın ilk ifadesine ulaşıldı Tokat'ta sokakta yürüyen Sevgi Giray'a bıçaklı saldırı! Saldırganın ilk ifadesine ulaşıldı

Tayyar, İmamoğlu'nun olası siyasi yasak kararının meclis aracılığıyla çözülmesi gerektiğini savunarak, siyasi yasakların yeni kriterlere bağlanmasını önerdi. Öte yandan AK Partili Mehmet Metiner, Erdoğan’ın yasaklı olduğu dönemde yaşanan haksızlıkları hatırlatarak, benzer durumların tekrarlanmaması gerektiğine dikkat çekti.

AK Partili Şamil Tayyar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine “ahmak” dediği gerekçesiyle yargılandığı davaya yönelik dikkat çeken bir çözüm önerisi sundu. Tayyar, İmamoğlu’nun alabileceği olası siyasi yasak cezasının meclis yoluyla aşılması gerektiğini belirtti.

AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi yasaklı olduğu dönemi hatırlatarak, İmamoğlu davasına eleştirel bir bakış açısı getirmişti. Metiner, “Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız” diyerek dava sürecine tepkisini dile getirdi.

İmamoğlu’nun aldığı siyasi yasak cezasının İstinaf Mahkemesi’nde onaylanacağına dair iddialar sürerken, Tayyar, AK Parti’nin siyasi yasaklardan medet ummaması gerektiğini belirterek bir çıkış yolu önerdi.

Tayyar, “Eğer İmamoğlu ‘ahmak’ hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalırsa, AK Parti sorunu mecliste çözmeli, siyasi yasakları yeni kriterlere bağlamalı, hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı ve hesaplaşmayı sandığa taşımalıdır” dedi.

"AK Parti Yasaklardan Medet Ummaz, Sandığı Önceler"

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AK Parti’nin demokrat ve özgürlükçü bir kimlikle yola çıktığını, yasaklarla mücadeleyi şiar edindiğini ve liderini ‘muhtar bile olamaz’ denilen bir atmosferden Cumhurbaşkanlığına taşıdığını hatırlattı.

“AK Parti, demokrat ve özgürlükçü kimliğiyle yola revan olmuş, yasaklarla mücadeleyi şiar edinmiş, genel başkanını ‘muhtar bile olamaz’ dedikleri atmosferde cezaevinden Cumhurbaşkanlığına taşımış bir siyasi partidir. Muhatabı kim olursa olsun yasaklardan medet ummaz, mutlu olmaz, sandık dışında hiçbir iradeyi tanımaz. 23 yıl önce genetiği böyle kodlanmış, her daim milli iradeyi öncelemiştir. Uzun lafı kısası, eğer İmamoğlu ‘ahmak’ hakaretiyle siyasi yasağa maruz kalırsa, AK Parti sorunu mecliste çözmeli, siyasi yasakları yeni kriterlere bağlamalı, hakaret ve benzeri davaları siyasi mühendislik aracı olmaktan çıkarmalı ve hesaplaşmayı sandığa taşımalıdır. AK Parti’ye bu yakışır. Türkiye kazanır.”

Metiner de Davaya Eleştirilerini Yöneltmişti

AK Partili Mehmet Metiner, kısa süre önce İmamoğlu davasıyla ilgili manidar bir paylaşım yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi yasaklı olduğu dönemi hatırlatmıştı. Erdoğan’ın Kırklareli Pınarhisar Cezaevi’nde geçirdiği dört ay ve on günün ardından, siyasi yasaklı olması nedeniyle milletvekili olamadığını ve AK Parti’nin ilk başbakanının Abdullah Gül olduğunu anımsatan Metiner, “Geçmişte Reis’e yapılanın aynısı bugün bir başkasına yapıldığında karşı çıkmamak gibi bir ilkesizliğin savunucuları olamayız” demişti.

Erdoğan, CHP’nin desteğiyle 2003’te Siirt’ten milletvekili seçilmiş ve Gül’ün istifasının ardından Başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Metiner, İmamoğlu’nun davası üzerinden bir hatırlatma yaparak, “Yargı marifetiyle siyasetin dizaynı ne kadar yanlışsa, siyasetin önünün kesilmeye çalışılması da kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Şevval Örs