İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada organize suç örgütlerine yönelik 'Kafes' adı verilen operasyonların bilançosunu paylaştı.

128'İ NARKOTİK ÇETESİ 

Buna göre 2023'te 11'i uluslararası, 14'ü ulusal, 56'sı bölgesel ve 339'u yerel olmak üzere 420 organize suç çetesi çökertildi. 

420 suç organizasyonunun altısı uluslararası, ikisi ulusal, 13'ü bölgesel ve 121'i yerel olmak üzere 142'si nitelikli silahlı organize suç çetesi kategorisinde yer aldı. 420 çetenin 270'i organize, 128'i narkotik ve 22'si ise siber suç çetesi. 

TANAL, BAKANLIK ÖNÜNDEKİ EYLEMİNE TÜM ŞANLIURFA MİLLETVEKİLLERİNİ DAVET ETTİ TANAL, BAKANLIK ÖNÜNDEKİ EYLEMİNE TÜM ŞANLIURFA MİLLETVEKİLLERİNİ DAVET ETTİ

"ENSELERİNDE OLACAĞIZ"

Operasyonların süreceğini ifade eden Yerlikaya, şunları kaydetti:

- Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek tek adalete teslim edeceğiz. Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz. Ülkemizin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerinin enselerinde olmaya devam edeceğiz.

Editör: Balcan Hande