(ANKARA)- CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türk Büro-Sen'in, Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavlarında etkili olduğunu gösteren belgeleri açıkladı. Sınav sonuçlarının ardından Türk Büro Sen'in yaptığı sosyal medya mesajını okuyan Öztürkmen, "İktidara yakınlığıyla bilinen Türk Büro-Sen Adana Şubesi, diyor ki, 54 müdür kadrosunu kazanarak müdürlüğe terfi edilen arkadaşlarımızdan 43'ü sendikamız üyesidir. Bir torpil itirafı ancak bu kadar açık ve net olabilir" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, bugün TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Kamuda mülakat sınavlarında yaşanan kayırmaları, yapılan haksızlıkları gündeme getiren Öztürkmen, buna ilişkin belgeleri de gösterdi. Öztürkmen, yazılı sınavlarda 90, 91 gibi yüksek puan alanların mülakatta elenmelerine karşın, 60, 65 puan alanların mülakatları kazandıklarına dikkat çekti. Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimleri öncesinde kamuda mülakatı kaldırma vaadini anımsatarak şunları söyledi:

"BİR TORPİL İTİRAFI ANCAK BU KADAR AÇIK VE NET OLABİLİR"

"Bir ülkede 657 sayılı yasaya tabi kamu görevlileri, bu kamu görevlilerinin en başındaki Cumhurbaşkanının sözüne inanmazlarsa kimin sözüne inanacaklar? Cumhurbaşkanı, mülakatı kaldıracağını söylemişti. Bu kamu görevlileri, Cumhurbaşkanının sözüne inandılar, çalıştılar, yazılı sınavlara hazırlandılar. Elimizde bir belge var, bu belgede görüldüğü üzere yazılı sınavda 60,61,62 alanlar sözlü sınavda nasılsa 100, 99, 98 almışlar. Mesleğinde 19 seneden beri çalışan Sivas Adliyesi'ndeki bir memur 3 kez yazılı sınava girmiş. Üçünde de 89, 90, 91 gibi puanlar almasına rağmen sözlü sınavda elenmiş. 75 ve daha altı puanlardan alanlardan müdür yapılmış, neden? Çünkü bunlar belli bir çıkar grubuna, tarikata yakın kişilerdir. İktidara yakınlığıyla bilinen Türk Büro-Sen Adana Şubesi, Adalet Bakanlığı sınav sonuçlarının ardından resmi sosyal medya hesaplarında diyor ki 'Görevde yükselme mülakat sonuçlarına göre 54 müdür kadrosunu kazanarak müdürlüğe terfi edilen arkadaşlarımızdan 43'ü sendikamız üyesidir. Bu sonuçlar göstermektedir ki devletimizin nazarında Türk Büro-Sen'li olmak ayrıcalıktır.' Bir torpil itirafı ancak bu kadar açık ve net olabilir."

DİYARBAKIR KIRSALINDA PKK’YA YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI DİYARBAKIR KIRSALINDA PKK’YA YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI

 

Kaynak: anka